De Klassiekers


+ Less...

En nog...


+ Less...

Het Historische Hart

Deze klassieke wandeling biedt een breed overzicht van het rijke erfgoed en de sfeervolle hoekjes, die het specifieke karakter van Luik tonen…

In dit programma beschrijven wij de verdwenen vroegere kathedraal, brengen wij een bezoek aan het Prins-bisschoppelijke Paleis, aan Hors-Château, de trappen van Bueren, de kapitelkerk Saint-Barthélemy, het Groot-Curtius Museum,  de Vleeshal, het Perron en het place du Marché.

Varianten: Luik van het Groot-Curtius Museum tot aan de huidige Kathedraal 

De Vurige Stede onder al haar facetten : een rondleiding die het historische hart verbindt met het economische centrum van de stad.

Het historische hart met de heuvels...

Ontdek het historische hart van Luik met een omweggetje langs de heuvels beter bekend in Luik als "les Coteaux"  

Een andere route die u in staat stelt om het essentiële van het historische erfgoed te ontdekken en ook nog kennis te maken met de boven gelegen hellingen (3-sterren in de Michelin).

Uitbreiding mogelijk tot aan de wijk van de kathedraal.

Duur : 2 uur


 

 

De Kathedraal St-Paul en de "Carré" wijk

De kathedraal St-Paul is een echt museum en herbergt kunstschatten uit alle periodes. In de omgeving bevinden zich middeleeuwse voetgangersstraten met luxewinkels en studenten bistrots : een ware ontdekking !

Les Coteaux : Natuur en Erfgoed

Wij nodigen u uit op een 3 sterren wandeling, geklasseerd door de Groene Michelingids.

Groene beschermde ruimten, rijk aan geschiedenis, op 2 stappen van het centrum…

Trapsteegjes in de flanken van de heuvels, Terrassen van de Teutonische Ridders, oude Kloosters, het Panorama***van de Citadelle, de Boomgaard van de ‘Ferme de la Vache’, doodlopende beluiken…

Luik van St-Barthélémy tot aan de Kathedraal

Van het Groot-Curtius Museum tot de Carré met de Place St-Lambert als draaischijf.

De Vurige Stad onder al haar facetten : een nieuwe rondleiding die het historische hart van Luik verbindt met het economische centrum van de stad.

Het station Luik Guillemins van Santiago Calatrava, een kathedraal van de XXIste eeuw

Een unicum ! Originaliteit en adembenemende esthetiek van dit groots project…

Dit bezoek kan uitgebreid worden met de ontdekking van enkele merkwaardige Art Nouveau huizen in de Guillemins wijk. De wandeling duurt dan 2 uren.

Art Nouveau in Luik

Bepaalde architecten hebben een nieuwe esthetiek ontworpen en huizen gebouwd, waarvan de gevels een breuk vormden met hun tijd. Bij deze wandeling kunnen we van de charme genieten van deze originele huizen van Luik.

Keuzet : Art nouveau in de wijken van de Botanische Tuin en van de Guillemins ; Outremeuse ; Ste-Marguerite/St-Laurent.

Het Grand Curtius Museum

"Het kleine Luikse Louvre" : de chronologische geschiedenis van Luik doorheen zijn collecties, vanaf de prehistorie tot Art Nouveau.

Of, als keuze : Archeologie (Prehistorie en Gallo-Romeinse Periode), Middeleeuwen (Religieuze en Maaslandse kunst), Decoratieve Kunsten, Glascollectie, Wapens, Donatie van Baron Duesberg (uurwerken 18de-19de eeuw).

De as van het derde millenium in Luik

Van het “station Guillemins” naar het Shopping Center “Médiacité”.

In de laatste jaren is Luik helemaal veranderd. Tussen het station Guillemins en de Médiacité heeft zich een hedendaagse wijk ontpopt. Tijdens deze wandeling ontdekken we architecturale hoogstandjes uit glas en staal zoals het Station, de “Tour Paradis …. Dan verder over de Maas via “La passerelle” naar het park waar we even kunnen genieten van de groene omgeving en enkele eigenaardige kunstwerken. Hier bevindt zich ook het volledig gerestaureerde Museum “Boverie”. Nog iets verder :  de Médiacité,  met zijn specifieke gebogen stalen structuur die men soms met een slang of een rivier vergelijkt.

Schatkamer van de Sint-Paulus kathedraal

Een uitzonderlijk geheel van opmerkelijke kunstwerken, die de kunst in het oude Prinsbisdom illustreert; beeldhouwwerken, goudsmederijen, waaronder de befaamde zilveren borstbeeld van St-Lambert, en het gouden reliekschrijn van Karel de Stoute

 

Street Art

Street Art : een kunst die intrigeert en vaak discussie brengt. Toch zien we meer en meer werken van graffiti kunstenaars in het centrum van Luik. Wie zijn deze artiesten die de stad verfraaien, een vrolijk tintje geven en de voorbijgangers aanspreken? Tijdens de wandeling maken we kennis met hun technieken en veelzijdigheid.

Gids: Yvette Hebbinckuys

Ansembourg Museum

Het waardevolle Luikse meubilair van de 18de eeuw imponeert door de kwaliteit van de sculpturen, een echte kantwerk in eik. Dit museum zonder kijkkasten laat ons proeven van het levensgenot van de welgestelde burgerij in de streek van Luik.

Luik met de fiets

de keuze: Luik en zijn wijken of de hedendaagse architectuur

Vertrek : Bij ‘Point vélo’ aan het station Luik Guillemins (voor fiets verhuur) of bij de Dienst Toerisme.

Ook mogelijk met uw eigen fiets...

Luik Lichtstad

Luik is in het Europese netwerk van de Lichtsteden LUCI ingeschreven, ontdek de charme van de oude straten en de verlichte bruggen…

Vertrek : Bij ‘Point vélo’ aan het station van de Guillemins kunt u fietsen verhuren of bij de dienst Toerisme.